Historiek


Nieuwjaarsconcert 2020Om het nieuwe jaar 2020 feestelijk te beginnen, brengt het Lembeekse koor Vox Veroni op zondag 12 januari om 11u een smaakvol Nieuwjaarsconcert.

Als gastsolist werd dit keer alt violist Pieter De Rydt aangesproken om mee het programma te stofferen.
Samen met het koor worden bekende deuntjes uit de opera, operette en musical literatuur gebracht maar ook de typische Weense salonmuziek uit de Belle epoque periode zal niet ontbreken.

Aan de piano wordt het koor, zoals steeds, begeleid door hun vaste pianist Dirk Herten en de algemene leiding berust bij hun dirigent Anja Dierickx.

Vox Veroni brengt primeur op de Halse kiosk !Na enkele digitale omzwervingen binnen de Halse stadsdiensten en met steun van de juiste pionnen binnen de Halse geledingen, waarvoor dank, is het koor Vox Veroni erin geslaagd toe te treden tot het gezelschap van de ensembles die vanaf de maand mei de aperitiefconcerten op de Grote Markt in Halle verzorgen.

Na zovele jaren van aperitiefconcerten in Halle, zal Vox Veroni het eerste koor zijn tussen al de blaasorkesten dat een optreden zal brengen op de Halse kiosk. Een primeur dus!!

Op zondag 30 juni, tevens het laatste optreden van de reeks, zullen de Lembeekse zangers onder leiding van Anja Dierickx voor een spetterende apotheose zorgen op de Grote Markt. Hopelijk zijn de weergoden hen gunstig gezind zodat iedereen met deze sfeervolle afsluiter welgezind de zomervakantie kan ingaan.

Moedig hen aan met uw warm applaus op zondag 30 juni om 11u op de Grote Markt in Halle.

Vox Veroni kleurt witTerwijl ieder van ons de voorbije maanden zat te puffen tijdens de warme tot zelfs hete zomermaanden,
vond het koor Vox Veroni verkoeling in de voorbereiding van een winterprogramma.

Op zaterdag 22 december brengen de Lembeekse zangers in de St. Veroonskerk van Lembeek een concert dat volledig in het teken staat van de winter.
Ijs en sneeuw, nevel en vorst, witte kristallen en nog een vleugje kerstmuziek doorspekken het programma.
Kortom, alles kleurt wit.

Muziek van Kurt Bikkembergs, Ola Gjeilo en John Rutter brengt ons in de gepaste sfeer.

Bovendien zorgen Dirk Herten (piano) en Dirk Maes (dwarsfluit) voor dat ‘ietsje’ meer …

Het muzikale brein achter dit programma is natuurlijk de dirigent van het koor Vox Veroni, Anja Dierickx.

U zal ongetwijfeld genieten van dit programma.

Televisie mis op 18/11Ons koor Vox Veroni werd uitgenodigd voor het opluisteren van de eucharistieviering, die rechtstreeks uitgezonden wordt op de VRT op zondag 18 november 2018 om 10u.

Deze viering gaat door in de Sint-Jozefskerk in Evere.

Het koor wordt, zoals gewoonlijk, gedirigeerd door Anja Dierickx en wordt aan het orgel begeleid door An Faems.Vox Veroni eert de Halse Zwarte Madonna

Op zaterdag 2 juni om 20u geeft het Lembeekse koor Vox Veroni een concert in de Basiliek van Halle. Dit koor nam graag de uitnodiging aan een concert te geven in het kader van het jubileumjaar "Halle, 750 jaar Mariastad”.

In de muziekgeschiedenis hebben vele componisten hun inspiratie gehaald uit de Bijbelse moeder. Het muzikaal programma van dit concert zal dan ook in het teken staan van Maria en waagt zich tevens aan een sprong van 750 jaar terug in de tijd.

Uniek en zeker de moeite waard zal de uitvoering zijn van fragmenten uit het Mariaspel van Alfons Moortgat. Dit majestueuze werk werd voor het laatst opgevoerd in 1954 en behoort vast tot het collectieve geheugen van de muziekminnende Hallenaar. Voor Vox Veroni dé ideale gelegenheid dus om dit meesterwerk opnieuw vanonder het stof te halen.

Organist Stijn Hanssens begeleidt het koor en de Halse bazuinblazers brengen het geheel in een gepaste sfeer. Dit alles onder leiding van dirigent Anja Dierickx.

Aarzel niet om snel je ticket te kopen want dit uniek jubileumconcert mag je zeker niet missen!

Info : www.voxveroni.be Tickets : € 10 bij koorleden of Café De Kring in Lembeek.Paasmis

Op zondag 1 april zal Vox Veroni de paasmis opluisteren.


Nieuwjaarsconcert


Op zondag 14 januari 2018 luiden we het nieuwe jaar in met een sprankelend nieuwjaarsconcert in de raadzaal van het Halse stadhuis.
Opzwepende operette-koren, Weense klassiekers en zelfs Spaanse romantiek vullen deze keer het programma.

Het koor werkt voor de gelegenheid samen met het klarinetensemble ‘Solido’, bestaande uit 4 gedreven, professionele klarinettisten die geen uitdaging uit de weg gaan.
Samen met Solido zal Vox Veroni, onder leiding van Anja Dierickx, u een beklijvend aperitiefconcert ten gehore brengenPromenadeconcert

Hou alvast zaterdag 21 oktober vrij, want dan is Vox Veroni weer te gast bij het promenadeconcert van Kreato.


i.s.m. volgende artiesten
Koor Vox Veroni
Dansstudio Emily Cremers
Jazzsaxofonist Frank Vaganée
Zangtrio Vocalithree

De presentatie wordt verzorgd door Kurt Van Eeghem.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Brusselse muziekgroep Embalage kado

Zaterdag 21 oktober 2017
Voorprogramma vanaf 18u30
Hoofdprogramma vanaf 19u30
CC't Vondel

10 juni : Al komt de nacht .Al komt de nacht speelt zich af kort voor de Franse presidentsverkiezingen van 2007 een voorstelling met / over:
de rechtse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy die de verrassende publiekslieveling van links, Ségolène Royal, uitdaagt en verplettert twee Parijse veertigers - voor wie politiek het leven zin geeft - overwinnen een sterke weerzin voor elkaar

een gedicht van Guillaume Apollinaire en een gedicht van Charles Baudelaire

Parijs aan het begin van de 21ste eeuw in een Frankrijk dat zijn verleden koestert maar ook efficiënt vernietigt. het onsterfelijke Franse chanson: La Vie en Rose, La Maladie d’Amour, Dansez Maintenant en meer…

‘Al komt de nacht’ (2017) is de tweede voorstelling die Willem Carpentier maakt met leerlingen van afdeling Woord aan de Servaisacademie in Halle over Frankrijk, liefde en macht. In ‘Al komt de nacht’ staat eveneens het bekende koor Vox Veroni onder leiding van Anja Dierickx, op het podium.

Een vruchtbare en boeiende samenwerking! Het koor Vox Veroni gaat opnieuw een sammenwerkingsproject aan, een concert met de Brass Band Lembeek.

1 April : concert i.s.m. Brass Band Lembeek .Het koor Vox Veroni gaat opnieuw een sammenwerkingsproject aan, een concert met de Brass Band Lembeek.

Voor wie ons al een tijdje volgt, er staat o.a. werk van Karl Jenkins (componist van Stella Natalis) op de affiche. Een uitdaging voor zowel onze dirigente, de koorleden en de Brass muzikanten.

Het concert gaat door in onze thuishaven : Sint-Veroonskerk in Lembeek. Meer info volgt.

Koor Vox Veroni in Russisch kleedje.Het koor Vox Veroni pakt op zaterdag 26 november uit met een totaal nieuw programma.

Het hoofdaccent ligt deze keer op de Russisch-Orthodoxe muziek. Grote namen uit de klassieke muziekliteratuur, zoals Rachmaninov, Tchaikovsky en Chostakovitch staan op het programma maar tegelijk zullen een aantal hedendaagse composities voor het nodige contrast zorgen.

Om het Russische karakter nog meer in de verf te zetten werkt het koor samen met de Kirgizische choreograaf/danser Bakyt Baimyrzaev. Het oog krijgt dus ook wat ! Tweede soliste van de avond is de uitmuntende celliste Ann Van Hecke. Zij brengt niet enkel solowerk maar zal tevens een cruciale rol spelen in 2 koorwerken. Ook pianist Dirk Herten, de vaste begeleider van Vox Veroni, vervult niet alleen de rol van begeleider maar brengt ook tussenin adembenemende intermezzi. Zijn pianistieke vaardigheden worden ten top gedreven in het hoofwerk van de avond “ Ubi Caritas”. Het geheel staat onder leiding van dirigente Anja Dierickx.

Deze niet te missen concertavond gaat door in de Don Boscokerk van Buizingen om 20u.

Ben jij ook nieuwsgierig naar het volgende concert van Vox Veroni?


Het wordt een concert met zang en dans, in de kerk van Don Bosco Buizingen. Hou alvast 26/11 vrij, de voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben al een aantal special guests vastgelegd. Het bestuur

Promenade concert 2015Meer info : Website Kreato

 


Vox Veroni herinnert


Een concert in het teken van de groote oorlog

Op zaterdag 29 november 2014 draagt het koor Vox Veroni zijn steentje bij in de vele evenementen die dit jaar werden georganiseerd voor de herdenking van de 'groote oorlog'. Ze brengen een gevarieerd programma met oorlogsliederen waarin de Vlaamse Velden, soldaten, dood, hoop en vrede centraal staan.

Wegens het succes in 2008 met de samenwerking met acteur Hubert Damen werd opnieuw beslist om zijn stem te gebruiken in dit programma.
Niet alleen als spreekstem maar ook als zangstem deze keer !

Ook Stijn Hanssens (orgel), Dirk Herten (piano), Wim Stas ( trompet) en Thomas Plessers (percussie) zullen hun medewerking verlenen.

Zeker de moeite waard !!

vzw sabou

18 mei 2014: aperitiefconcert in Diksmuide

Op zondag 18 mei 2014 zingt Vox Veroni ver buiten de grenzen van het ons vertrouwde Lembeek.
We trekken naar Diksmuide om er een aperitiefconcertje te geven ten voordele van vzw Sabou. Het concert gaat door om 11u in t'Woumenhof, Iepersteenweg, Woumen (Diksmuide).

Het is de bedoeling dat onze gezangen je een beetje in Afrikaanse stemming brengen.Als je komt luisteren dan steun je tegelijk 2 projecten in Burkina Faso: het oprichten van een kleuterschool in het stadje Sabou en een landbouwproject in diezelfde streek .
Meer info hierover vind je in onze Altebasso of op www.vzwsabou.be

Vox Veroni zet zijn maskers op !Halle wordt graag een carnavalsstad genoemd en daar wil ons koor Vox Veroni even in meegaan maar dan wel in doordacht-muziekhistorische zin.
Venetië was in de 16de eeuw na Rome het belangrijkste culturele centrum in Italië. Er ontwikkelden zich in verschillende kunstvormen geheel nieuwe stijlen en vele componisten vestigden zich er en maakten grote furore. Niet voor niets dus dat ons koor deze indrukwekkende periode uit de muziekgeschiedenis wil belichten in al haar facetten.
Oude meesters waaronder Monteverdi, Gabriëli en Gesualdo stofferen het programma en dit in afwisseling met prachtige Barcarolles en zelfs een vleuge operettemuziek.

Op zaterdag 15 maart, 20h stipt wordt de St. Veroonskerk van Lembeek voor even omgedoopt tot de statige San Marco basiliek en zelfs maskers en capes zullen niet ontbreken.

Reserveer tijdig je ticket voor het unieke concert
' Masquerade' !

Kaarten te koop bij de koorleden, in café De Kring of via info@voxveroni.be
masquerade

cultuurduivel

Vox Veroni wint de cultuurduivel 2013


LEMBEEK - De Halse cultuurraad reikte zaterdagavond 26 oktober op zijn jaarlijks cultuurfeest in 't Vondel de Cultuurduivel 2013 uit aan het Lembeekse koor Vox Veroni.
De Cultuurduivel, een bronzen beeldje van de hand van de Leeuwse beeldhouwer Luc Van Ruysevelt, is bedoeld voor een persoon of vereniging die Halle extra culturele uitstraling bezorgde.


Lees meer in

Het nieuwsblad
Editiepajot

19 oktober : Promenade concert Kreato


Op zaterdag 19 oktober gooit CC 't Vondel vanaf 18u30 weer zijn deuren open voor het 'negende' Promenadeconcert.
Een steeds weer succesvolle samenwerking tussen het Cultuurcentrum en het Ensemble Kreato, die gestart werd in 1996.
Het voor- , tussendoor en epiloog programma wordt dit jaar verzorgd door Emballage Kado, dat tevens voor de sfeervolle en komische noot zal zorgen.

Opnieuw werd voor deze editie een schitterend programma vastgelegd, met erg veel afwisseling en interactie tussen top- en andere artiesten.
Het hoofdprogramma start om 19u30!
Eén van de blikvangers is de alom gekende Stijn Meuris, rad van tong en dus garant voor een boeiende en vlotte presentatie. Dat Stijn ook kan zingen is een open deur intrappen, dus... Volgende solisten en groepen sieren het programma :

Les Yeux Bleus, een folk-ensemble met klassiek geschoolde muzikanten, dat Europese folk brengt van diverse Europese oorsprong.
Het professionele klarinet kwartet Solido bestaat uit vier jongedames die weten wat klarinet spelen betekent in zijn zuiverste vorm.
Sofie, Severine, Leen en Anneleen spelen de pannen van het dak. Anneleen Nauwelaertszal tevens solowerk voor basklarinet en harmonieorkest brengen.
Voor het koorwerk wordt opnieuw een beroep gedaan op Vox Veroni uit Lembeek, onder leiding van Anja Dierickx.
Waarom ver gaan zoeken wat dicht bij huis musiceert !
Ten slotte nog een solist en niet van de minsten !
Van eigen bodem en sinds vele jaren actief bij Kreato, Thomas Plessers, een professioneel talent op slagwerk, met een Mastergraad en leraar aan de Servaisacademie.

Naast uiteraard Kreato als groot harmonieorkest, steeds onder leiding van Diederik De Roeck.
Promenadeconcert 2013

Oliver Twist

28 april : Even rust.....De concerten met Il Boschetto waren een groot succes. Twee keer een net niet uitverkochte kerk. 45 schitterende kinderstemmen en ongeveer evenveel volwassenen die samen een heerlijk schouwspel brachten.

Hoewel de affiche enkel zingen vermeldde was het een behoorlijk spektakel. Koorleden toneelspelers, expressieve kinderen met strak geregisseerde dansjes,... het was echt geen saai concert.

Zowel de leden van Vox Veroni als de kinderen van Il Bosschetto vonden het een heel leuke ervaring. Wie weet wat dit nog brengt in de toekomst....

De officiele foto's zijn nog niet beschikbaaar, maar toch hebben we al enkele beelden op onze website. Klik op de foto hiernaast om naar de fotopagina te gaan.

Nu hebben we 2 weekjes rust en dan beginnen we alweer aan een volgende uitdaging : het Promenadeconcert i.s.m. Ensemble Kreato op 19 oktober.

27 april :
Vox Veroni en Il Boschetto
zingen
Oliver TwistDe Sint Veroonskerk van Lembeek wordt op 27 april even decor van het Londen uit de jaren 1850 !
Het koor Vox Veroni olv Anja Dierickx en het kinderkoor
Il Boschetto olv Karine Van Der Borght zullen het wereldberoemde verhaal 'Oliver Twist' van de hand van Charles Dickens tot leven brengen.

De muziek van Lionel Bart wordt doorweven met acts en bovendien zullen kostuums en allerhande decorstukken u onmiddellijk in de achterbuurten van Londen wanen.

Er is een middagvoorstelling om 15u en een avondvoorstelling om 19u30.
Kinderen onder de 12 jaar mogen de voorstelling gratis bijwonen.

VVk : 10 Euro, Kassa: 12 Eur

Kaarten : info@voxveroni.be of bij de koorleden.
Oliver Twist

phantom uitnodiging small (37K)


2 februari : Phantom of the operaNa de avonturen met de Lennikse Brassband, werkten we op 2 februari opnieuw mee aan een concert.
Nogmaals met een brassbrand, maar dit keer zochten we het dicht bij huis.
Brassfriends Lembeek nodigde ons uit voor een samenwerking en die was zeker heel erg geslaagd. Bezoekers, Vox Veroni en Brass Friends Lembeek, iedereen was zeer tevreden.
Wil je de foto's bekijken klik dan dsc04933 (74K) om naar de fotopagina te gaan.

Geslaagd KerstconcertOndanks het samenvallen met de kerstparade en het barre regenweer, was de kerk van Breedhout op 26 december tot de laatste stoel bezet.
Het was even spannend, voor het eerst werkten we samen met Brassband Bachus uit Lennik en dat was wennen. Een andere dirigent, andere gewoontes, andere opstelling. En toch slaagden we er weer in om een mooi concert neer te zetten.
Als eerste mochten we Stella Natalis opvoeren met de voor ons toch al gekende solisten. Het liep allemaal prima en de toon was gezet. Het concert kon niet meer stuk. Ook al sloeg de dirigent van de brassband na één strofe af, iedereen volgde en het publiek merkte niet eens dat dit niet gepland was.

Klik op de foto hiernaast en neem een kijkje in het webalbum.        

Kerstconcert 2012 (35K)dsc04933 (74K)


En toen we eindelijk dachten het wat rustiger te krijgen, kregen we de vraag van de pastoor van Laken : kunnen jullie de herdenkingsmis van koning Bouwdewijn opluisteren. Iedereen die niet in het buitenland verbleef nam verlof (als ze al niet in verlof waren), er werden extra repetities gepland en op 31 juli trokken we met de trein naar Laken.
Het werd een mooie dag.
Klik op de foto hiernaast en neem een kijkje in het webalbum.        


Na alweer drukke maanden met een schitterende paasmis en het opluisteren van een huwelijksmis, zijn de heren en dames van het koor alweer voor een aantal volgende uitdagingen gesteld. Enerzijds mogen we opnieuw als gastkoor optreden bij een concert van Kreato (zie uitnodiging hiernaast), anderzijds volgt eind mei het koorexamen en de uitvoering van de examencomposties van studenten van de Halse Servaisacademie.